Hír - 2024.01.29.

Hogyan segíthet az egészségügyi karrier coach a munka-magánélet egyensúly megteremtésében?

Az orvosok és egészségügyi szakemberek élete gyakran az állandó rohanásról, probémamegoldásról és krízishelyzetekről szól. Szinte természetes, hogy a folyamatos készenlét és a megfeszített munkatempó után kiégés következik.

A munka és magánélet egyensúlyának helyreállítása azonban nem is olyan nehéz, ebben segít a karrier coach. Olvass tovább, mutatom, hogyan.

Állandó leterheltség, szűkülő szabadidő

Az egészségügyben szinte természetes, hogy az orvosok, egészségügyi szakemberek egyszerre több munkahelyen is dolgoznak, a heti 40 óra mellé extra műszakokat, hétvégi ügyeletet is vállalnak. Jó megoldásnak tűnt az otthoni ügyelet bevezetése, de a gyakorlat megmutatta, hogy hiába van fizikailag otthon a szakember, a folyamatos készenlét miatt fejben nem tud elszakadni a munkától. Sajnos így egyre inkább beszűkül a szabadidő, sérül a magán- és a családi élet tere. 

Lehetetlennek tűnik így megtalálni a munka és magánélet közötti egyensúlyt. Pedig muszáj vele foglalkozni, mert a folyamatos leterheltség és krónikus stressz miatt hosszútávon sérül a családi egység, egyre gyakoribbá válnak az otthoni és munkahelyi konfliktusok, végső soron pedig mindez pszichológiai kimerüléshez és akár kiégéshez is vezethet. 

Már az első jelek esetén érdemes karrier coach-hoz fordulni, aki segíthet megállítani a káros folyamatokat, kidolgozni a személyes preferenciáknak megfelelő valós elvárásokat. Az egészségügyi fejvadászat segítségével pedig az ennek megfelelő munkahely is egyszerűbben és gyorsabban elérhető. 

Hogyan zajlik a karrier coaching ülés?

A karrier coaching ülések sikere a pontos célmeghatározáson, a cselekvési terv kidolgozásán, az erőforrások és akadályok meghatározásán és persze a végrehajtáson is múlik. Alapfeltétele a coach és a kliens közötti együttműködés és a támogató, motiváló hozzáállás.

A karrier coaching folyamata

1. Célkitűzés

Az első ülések során kitűzzük a célokat és elvárt eredményeket, amelyet szeretnénk megvalósítani. Felvázoljuk a jelenlegi helyzetet és meghatározzuk a kérdéseket, problémákat, amelyek jelen helyzetben nehézséget okoznak. 

2. Jelenlegi állapot azonosítása

A karrier coach ülések egyik legfontosabb része a jelenlegi munkafolyamatok feltérképezése, valamint a nehézségek és elakadások azonosítása. Előfordulhat, hogy a jelenlegi munkahely kitűnő lehetőség a szakmai fejlődésben, máskor a pozíció elvállalását az anyagi biztonság motiválja, megint máskor egy mélyben húzódó szorongás miatt terhelik túl magukat az orvosok. 

Az egészségügyi karrier coaching ülések során megnézzük, hogy hol vannak azok az elakadások, amelyek segíthetnének jobban érezni magunkat a mindennapokban, anyagilag, szakmailag és emberileg egyaránt. Felmérjük, hogyan lehetne feloldalni azokat a félelmeket, gátakat és szorongásokat, amelyek megakadályozzák, hogy elköteleződjünk egyetlen intézmény mellett, optimalizálva ezzel a szakmai előrelépési lehetőséget, a személyes célokat, valamint a munka és magánélet egyensúlyát egyaránt.

Sok esetben már a folyamat ezen része is óriási megkönnyebbülést hoz, hiszen, ha már ismerjük az “ellenséget”, sokkal könnyebb legyőzni azt. A karrier coach segít könnyebben átlátni és helyén kezelni a helyzetet és irányított kérdések segítségével pontosítani a megoldáshoz vezető lépéseket. 

3. A cselekvési terv 

A probléma forrásának azonosítását követően újabb fontos mérföldkő a célok eléréséhez vezető cselekvési terv megalkotása. A legtöbb esetben nem lehet azonnal asztalt borítva odébbállni. Jól megtervezett cselekvési terv alapján azonban a folyamat szinte azonnal elindítható, az eredmények folyamatosan érkeznek és a változások a pontosan nyomon követhetők. A cselekvési terv segít rendszerezni a teendőket és megőrizni a fókuszt. Érdemes mérhető, időben tervezhető és releváns célokat megfogalmazni, valamint külön kitérni az megvalósításhoz szükséges erőforrások meglétére is. 

Gyakran előfordul, hogy a jelenlegi munkakörnyezet az időközben megváltozott személyes elvárások és preferenciák miatt már nem támogatja a munka és magánélet egyensúlyának megteremtését. Ilyenkor sokszor csak az intézményváltás a jó megoldás, de érdemes ez esetben is tudatosan dönteni. Az egészségügyi karrier coaching folyamat során ezt a kérdést is érintjük, meghatározzuk a személyes elvárásokat, így azonnal szűkíthető a szóba jöhető intézmények vagy pozíciók köre, egészségügyi fejvadász hátterünk pedig óriási segítség az új utak megtalálásában.

4. Támogatás és motiváció

A karrier coach végig nyomon kíséri a folyamatot, és támogatja, motiválja a klienst az elkötelezettség fenntartásával, a cselekvési terv vezetésével, a végrehajtással kapcsolatos kérdések megválaszolásával, kételyek eloszlatásával.

5. Értékelés

Az ülések végén a karrier coach és a kliens közösen értékelik a folyamat során elért eredményeket, valamint a még szükséges lépéseket. Ezek a visszajelzések nagyon fontosak, mert segítenek az ülés hatékonyságának növelésében és az előrelépések folyamatos fenntartásában. 

Ha Te is úgy érzed, hogy megrekedtél a szakmában, elbillent a munka és magánélet egyensúlya, vedd fel velünk a kapcsolatot, és segítünk.

Kapcsolatfelvétel »

A MedConnect blogja

A MedConnect blogja

Olvass még több aktualitásról, érdekességről és az új HR trendekről az egészségügy folyamatosan változó világából a MedConnect blogon!


MedConnect Blog

Legfrissebb hírek az egészségügyi HR világából.

Kapcsolatfelvétel