Hír - 2023.09.25.

Minden, amit az egészségügyi fejvadászatról tudni kell

Az egészségügy legfontosabb pillérét az orvosok, egészségügyi szakdolgozók, szakápolók és szakemberek jelentik, akik nap mint nap az egészségünkért dolgoznak. Ezért is különösen fontos a HR-es munkatársak feladata, hogy az adott pozícióba tapasztalt, a saját szakterületükön kiváló és szakmai team tagjaként is kiegyensúlyozott szakemberek kerüljenek. Az egészségügyi fejvadász a toborzást, az előszűrést és a kiválasztást is minden eddiginél gyorsabbá, egyszerűbbé és költséghatékonyabbá teszi a szervezetek számára.

Mi az egészségügyi fejvadászat? 

Az egészségügyi fejvadász az egészségügyi ágazatra specializálódott toborzó, aki mélységében és minden részletében ismeri az egészségügy és a benne dolgozók - orvosok, szakápolók és más egészségügyi szakemberek - aktuális helyzetét, elvárásait és megoldandó problémáit. Eközben naprakészen figyeli és követi az intézmények szakemberigényét, a különböző klinikák sajátosságait és jó kapcsolatot ápol az egyetemekekkel, szakmai kamarákkal. 

A kiterjedt, folyamatosan aktualizált személyes kapcsolati háló a biztosíték arra, hogy az egészségügyi intézmények és vállalatok a lehető legképzettebb, az adott pozícióra leginkább alkalmas jelöltet találják meg, a lehető legrövidebb időn belül. 

Hogyan dolgozik az egészségügyi fejvadász?

Az egészségügyi fejvadászat célja, hogy a lehető legrövidebb időn belül a legmegfelelőbb jelöltet találja meg az adott egészségügyi pozícióra, figyelembe véve a jelölt tapasztalatát, képzettségét és személyes preferenciáit is. 

Óriási előnye, hogy az egészségügyi fejvadász nemcsak HR területen képzett szakember, de belülről ismeri az ágazat kihívásait, problémáit és lehetőségeit, így a hagyományos álláshirdetésekkel ellentétben pontosan érti az adott pozíció követelményeit és a humán oldal egyedi igényeit.

Az egészségügyi fejvadász közreműködésével így win-win helyzet alakul ki, ahol az intézmény pontosan az igényeinek megfelelő jelöltet kapja, a szakember pedig szorosan az elképzeléseivel egyező pozíciót töltheti be. Mindezt sorozatos állásinterjúztatás, időigényes kiválasztási folyamat vagy hiányos információk miatt meghozott döntések nélkül. 

A fejvadászt a klinika, vállalat vagy más egészségügyi intézmény bízza meg az adott pozícióra legalkalmasabb jelölt megtalálásával, ami különös tekintettel kiterjed az alábbiakra: 

  • a munkakör leírása,
  • az intézmény elvárásai,
  • szakmai tapasztalat, szakterület, 
  • a munkavégzés helye, ideje,
  • időbeosztás,
  • bérigény és egyéb juttatások stb. 

A kapott információk tökéletes kiindulópontot jelentenek a fejvadász számára, és sokszor már ekkor megfogalmazódik az is, hogy ki vagy kik lennének ideális jelöltek az állásra. 

Ezt követően a fejvadász minden részletre kiterjedően, testreszabott keresési stratégiák segítségével vizsgálja át, hogy a folyamatosan aktualizált adatbázisból ki lehet még nyitott és/vagy alkalmas a pozícióra. 

Ezt követik a személyes, telefonos interjúk, amely során a fejvadász előszűri a potenciális jelölteket, kiválogatja a pozícióra legalkalmasabb szakembereket és rangsorolja aszerint, hogy mennyire egyeznek az intézmény és a jelölt elképzelései. 

A klinika vagy intézmény mindezek alapján már egy sokoldalúan előszűrt, nagy valószínűség szerint megfelelő jelöltet kap, akit érdekel is a pozíció és várja az interjút. 

Több, mint egyszerű fejvadászat

A MedConnect-nél az egészségügyi fejvadász feladata azonban itt nem ér véget. Igény esetén segítünk a bértárgyalások mediálásában és a komplett onboarding folyamat lebonyolításában is. Így minden korábbinál hatékonyabb a kiválasztás, gyorsabb a beillesztés, a mindenki számára megfelelő feltételek miatt kisebb a fluktuáció és nagyobb a lojalitás. 

Egészségügyi fejvadász közreműködésével 

  • maximálisan érvényesülnek az ágazat specifikumai
  • a legmegfelelőbb jelölt kerülhet a kiírt pozícióra
  • egyetlen álláshirdetést sem kell feladni
  • gyors és költséghatékony a toborzás. 

Az egészségügyi fejvadászat nélkülözhetetlen segítség a folyamatos szakember hiánnyal küzdő ágazat számára a legtehetségesebb és legtapasztaltabb orvosok és szakdolgozók megtalálásában, kiválasztásában és megtartásában. Ezzel az egészségügyi intézmények jelentős mennyiségű időt és erőforrást takarítanak meg, mivel az egészségügyi fejvadász átveszi a toborzási folyamat legtöbb aspektusát, és a szervezetnek nem kell foglalkoznia az álláshirdetéseket fogalmazásával, kihelyezésével, kiértékelésével, a megfelelő jelöltek kiválasztásával és előszűrésével sem. 

A szakmailag megfelelő egészségügyi szakemberek megtalálása és hosszú távú megtartása versenyelőnyt és más szolgáltatásokra is fogékony visszatérű pácienseket jelenthet a klinika számára. 

Neked is segítünk megtalálni a pozícióra legmegfelelőbb egészségügyi szakembert. Kérj ajánlatot »

A MedConnect blogja

A MedConnect blogja

Olvass még több aktualitásról, érdekességről és az új HR trendekről az egészségügy folyamatosan változó világából a MedConnect blogon!


MedConnect Blog

Legfrissebb hírek az egészségügyi HR világából.

Kapcsolatfelvétel